وزير خارجه آمريکا به نقش خودش در عمليات تروريستي براي به شهادت رساندن سردار قاسم سليماني اعتراف کرده است.
به گزارش گروه بينالملل خبرگزاري فارس، «مايک پامپئو»، وزير امور خارجه آمريکا گزارشهاي پيشتر منتشرشده در رسانهها درباره نقش او در تصميمگيري براي ترور سردار «قاسم سليماني»، فرمانده سابق نيروي قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامي را تأييد کرد.
پامپئو که در داووس صحبت ميکرد گفته که او جزئي از تصميمگيري براي انجام اين عمليات بوده است.
پيش از اين يک رومه آمريکايي ترور سپهبد «قاسم سليماني» را نتيجه تلاش طولاني «مايک پامپئو» براي اقدام ستيزهجويانه عليه ايران دانسته است.
رومه «واشنگتنپست» در گزارشي 16 ديماه نوشت پامپئو ساعت 04:00 چند هفته پيش از وجود تظاهراتي عظيم مقابل سفارت آمريکا در بغداد مطلع شده است.
مقامهاي آمريکايي گفتهاند پامپئو پس از آن هر روز با دونالد ترامپ صحبت کرده است که اين صحبتها سرانجام موجب شده ترامپ درخواست معاونش «مايک پنس» و پامپئو براي ترور سردار سليماني را تأييد کند.
يک مقام آمريکايي گفت پامپئو تابستان گذشته، بعد از آنکه ايران يک پهپاد آمريکا را سرنگون کرد تلاش مشابهي انجام داد اما در مجاب کردن ترامپ به اقدام تلافيجويانه نظامي ناکام مانده و به همين دليل، «عبوس» شده بود.
اما تغييرات اخير در تيم امنيت ملي آمريکا، در کنار نگراني ترامپ از اينکه در برابر اقدامات ايران سست به نظر برسد باعث شد پامپئو بار ديگر در صدد رقم زدن حادثهاي برآيد که از مدتها قبل به دنبال آن بود.
واشنگتنپست نوشته انجام اين حمله پهپادي در نزديکي فرودگاه بينالمللي بغداد نوعي پيروزي بوروکراتيک براي پامپئو به حساب ميآيد، اما در بردارنده مخاطراتي جدي از جمله آغاز جنگي ديگر در خاورميانه، ترور پرسنل آمريکايي مستقر در سراسر دنيا، اخلال در مبارزه با داعش، بسته شدن باب ديپلماسي با ايران در موضوع هستهاي و تبعات منفي در عراق هم هست.
براي پامپئو که دلايل بلندپروازيهاي سياسياش همواره منشأ گمانهزني بوده، مرگ ديپلماتهاي آمريکايي رويدادي به شدت ناکامکننده خواهد بود، به ويژه با توجه به اينکه او بعد از کشته شدن سفير آمريکا در ليبي و چند آمريکايي ديگر در بنغازي در سال 2012، انتقادهاي بياماني از «هيلاري کلينتون»، وزير خارجه وقت آمريکا کرده بود.
مقامهاي آمريکايي گفتهاند هيچکدام از اين ملاحظات باعث نشدهاند پامپئو از تلاش براي حمله هدفمند به سردار سليماني دست بردارد. واشنگتنپست، اين مسئله را نشانه تمرکز وسواسگونه پامپئو روي ايران دانسته که در تمام مدت 10 سال حضورش در سمتهاي حکومتي، از کنگره گرفته، تا سيا و وزارت خارجه آمريکا تداوم داشته است.
يک مقام ارشد آمريکايي به واشنگتنپست گفته بود پامپئو اولين بار چند ماه پيش با ترامپ درباره حذف سردار سليماني صحبت کرد، اما نه ترامپ و نه مقامهاي پنتاگون حاضر به انجام اين عمليات نبودند.
انتهاي پيام/
درباره این سایت