تريبون تروريسم در اختيار کرونا/ رفتاري که صداي اپوزيسيون را هم درآورد

رسانه‌هاي فارسي زبان در شرايطي که مردم با بيماري کرونا دست و پنجه نرم مي‌کنند، با شليک به اصول حرفه‌اي اعلامي خود به تريبون تروريسم تبديل شده تا از آب گل آلود ماهي بگيرند.


تريبون تروريسم در اختيار کرونا/ رفتاري که صداي اپوزيسيون را هم درآورد





به گزارش خبرگزاري فارس، تسنيم نوشت: شيوع ويروس کرونا در بيشتر کشورها، مردم جهان و دولت‌ها را در يک شوک فرو برده است. دولت‌ها اعلام شرايط اضطراري کرده‌اند و بسياري از شهرها قرنطينه و کسب و کارها تعطيل شده و مردم در خانه‌ها مانده‌اند.


ايران پس از کشورهاي چين و ايتاليا، بيشترين افراد مبتلا به ويروس کرونا دارد و وضعيت کشورمان نسبت به ديگر کشورها در رابطه با تعداد افراد مبتلا بحراني‌تر است. پس از ايران، کشورهايي همچون اسپانيا، فرانسه، آلمان و آمريکا بيشترين افراد مبتلا به ويروس کرونا را دارد که طبق اخبار رسمي منتشر شده از سوي دولت‌هاي اين کشورها، ميزان رشد مبتلايان و مرگ و مير ناشي ازکرونا با وضعيت ايران اختلاف چنداني ندارد.


ايران علاوه بر اينکه شرايط بحراني در مقابله با ويروس کرونا دارد، درگير حاشيه‌هايي هم شده است که بر مشکلات ناشي از اين ويروس و بيماري افزوده است. فضاسازي‌هاي رسانه‌هاي بيگانه و ارائه آمارها و تحليل‌هاي غيرواقعي از تعداد مبتلايان و جان‌باختگان ناشي از ويروس کرونا و رفتارهاي افراطي عده‌اي به نام حمايت از مذهب موجب شده تا کار مبارزه با کرونا در ايران سخت‌تر شود.


تسنيم در اين گزارش به بررسي تبديل شدن رسانه‌هاي بيگانه به مشکلي در مسير درمان کرونا در ايران پرداخته است.


در اولين روز اسفند ماه، وزارت بهداشت از ورود ويروس کرونا به ايران خبر داد. اين خبر به سرعت به خبر يک رسانه‌هاي معاند و بيگانه تبديل شد و رسانه‌هاي فارسي زبان بي‌بي‌سي، صداي آمريکا، ايران اينترنشنال و راديو فردا مهمترين بخش‌هاي خبري و گزارشي خود را به اين موضوع اختصاص دادند.


در سال‌هاي اخير بي‌بي‌سي فارسي در بين ديگر رسانه‌هاي فارسي‌زبان، تلاش داشته تا چهره‌اي بي‌طرف همراه با رعايت اصول حرفه‌اي و استاندارد از خود نشان بدهد. اين رسانه انگليسي 5 اصل صحت و دقت، حفظ بي‌طرفي، استقلال، توجه به منافع عمومي و پاسخگويي به مخاطبان را به عنوان اصول اخلاقي و حرفه‌اي خود معرفي کرده است.


هرچند بي‌بي‌سي فارسي در سال‌هاي اخير و در حوادث مختلف مرتبط با ايران به دفعات اين اصول را زيرپا گذاشته، اما در ماجراي شيوع ويروس کرونا در ايران و جهان، اين اصول را با شدت بيشتري نقض کرد و خود را در حد رسانه‌هاي فيک و زرد تنزل داد و سعي کرد در نبود آمدنيوز، با انتشار اخبار دروغ و تاييد نشده نقش او را بازي کند.


«حفظ بي‌طرفي» برجسته‌ترين اصل اعلامي بي‌بي‌سي فارسي است که مورد توجه مخاطبان اين رسانه هم قرار گرفته است، اما اين رسانه در ماجراي کرونا با چشم‌پوشي از بحران‌هاي به وجود آمده در کشورهاي غربي به خصوص آمريکا و انگليس، به گونه‌اي به بازنمايي اخبار و اتفاقات مي‌پردازد که انگار تنها اين بحران در کشور ايران وجود دارد و ايران در مديريت بحران ناتوان است. ضمن اينکه اين رسانه انگليسي از استانداردهاي دوگانه براي تحليل‌ها و خبرهاي خود استفاده مي‌کند و هر آن چيزي را که براي کشور خود نامناسب است را براي مردم ايران مطلوب و مناسب مي‌داند.


نمونه برجسته آن ماجراي قرنطينه شهرهاست. بوريس جانسون نخست‌وزير بريتانيا اعلام کرد: عده‌اي خواهند مرد اما مسابقات و مدارس تعطيل نمي‌شود و قرنطينه در کار نيست.


فرناز قاضي‌زاده مجري شبکه بي‌بي‌سي فارسي نيز در توئيتي عنوان کرد: پس از مطالعه نسبتا فراوان، استراتژي دولت بريتانيا رو فهميدم، مي‌گن اگه از الان قرنطينه کنيم، مردم براي هفته‌ها جديش نمي‌گيرند، براي همين بايد بذاريم وقتي ظرفيت سيستم پزشکي کشور در حال پر شدن بود قرنطينه کنيم، تا اون وقت هم يه عده زيادي مي‌گيرند، اما ايشالا به خير مي‌گذره.


ويروس کرونا ,


قاضي‌زاده همچنين در گفتگو با يکي از کارشناسان عنوان کرد که "ايران بر خلاف ايتاليا به خاطر مسايل سياسي تن به قرنطينه نمي‌دهد".


ديگر خبرنگاران بي‌بي‌سي نيز که از منتقدان عدم قرنطينه در ايران بودند به يکباره در توئيت‌هاي خود از سياست عدم قرنطينه در انگليس حمايت و آن را توجيه کردند.


اين در حالي است که بي‌بي‌سي فارسي در گزارش‌هايي قرنطينه نشدن برخي از شهرهاي ايران را مورد انتقاد قرار داد و متوسل به نقل قول يکي از مقامات ترکيه‌اي هم شد و نوشت: يک مقام ترکيه گفته بود، شايد اگر قم قرنطينه مي‌شد نيازي به اعمال محدوديت براي رفت و آمد ايراني‌ها به وجود نمي‌آمد.


اين رسانه انگليسي که نخست‌وزير کشورش مخالف قرنطينه شدن شهرهاي آلوده انگلستان است، قرنطينه نشدن قم را دليل شيوع اين ويروس به سراسر کشور مي‌داند.


بي‌بي‌سي فارسي براي اينکه فشارها بر اين را افزايش دهد، دست به انتشار اخبار دروغي در خصوص قرنطينه در ايتاليا هم زد که مورد واکنش برخي از کاربران شبکه‌هاي اجتماعي قرار گرفت.


ويروس کرونا ,


 


 


 


ويروس کرونا ,


 


بي‌بي‌سي فارسي بحران هجوم مردم آمريکا و اروپا به فروشگاه‌ها و درگيري بين مردم براي دستمال توالت و صف کشيدن مردم آمريکا در صف خريد اسلحه در پي شيوع کرونا را پوشش خبري نداد و جيره‌بندي کالاهاي اساسي در فروشگاه‌ها و سوپرمارکت‌هاي انگليس را تدبير تلقي کرد، در حالي که وقوع اتفاقات مشابه در ايران را به عنوان بحران برجسته مي‌کند و در اين راستا حتي دست به دامن ويديوهاي افراد ناشناس، از مکان‌هاي نامعلوم با ادعاهاي بي‌اساسي هم مي‌شود و خود را موظف مي‌داند ادعاي او را «شواهد» بخواند و به اطلاع مخاطبانش برساند.


اين رسانه انگليسي همچنين در گزارشي ابتلاي چند نفر از نمايندگان مجلس و مقامات کشور به بيماري کرونا را نشان از آمار زياد مبتلايان به بيماري کرونا در کشور دانست که ايران از انتشار آمار دقيق خودداري مي‌کند؛ اما اين رسانه پس از انتشار اخباري مبني بر ابتلاي مقامات برخي از کشورهاي غربي به کرونا، هيچ‌وقت چنين تحليلي را درباره آن کشورها منتشر نکرد.


 


ويروس کرونا ,
حسين باستاني در گزارشي با عنوان "چرا اين تعداد از مسئولان حکومت ايران کرونا گرفته‌اند؟" نتيجه‌گيري کرد که آمار اعلامي در خصوص تعداد مبتلايان به کرونا از سوي وزارت بهداشت دروغ است.


يکي ديگر از اصول اخلاقي و حرفه‌اي اين رسانه انگليسي صحت و دقت است. بي‌بي‌سي فارسي و ديگر رسانه‌هاي بيگانه در خبري با استناد به منابع بيمارستاني و گزارش لحظه‌اي! تعداد افراد جان باخته بر اثر ويروس کرونا را حداقل 210 نفر عنوان کرد که مورد واکنش کيانوش جهانپور قرار گرفت و آن را تکذيب کرد.


ويروس کرونا ,


انتشار اين خبر دروغ حتي مورد انتقاد مديران سابق يکي از سايت‌هاي ضدانقلاب هم قرار گرفت و مهدي جامي سردبير پيشين "راديو زمانه" از رفتار غيرحرفه‌اي بي‌بي‌سي فارسي در اعلام آمار غيرقابل اتکا از تلفات کرونا در ايران انتقاد کرد.


ويروس کرونا ,


اين رسانه همچنين در خبري دروغ درگذشت الهام شيخي فوتساليست به دليل ابتلا به ويروس کرونا را اعلام کرد که شيخي در ويديويي اين خبر را تکذيب کرد.


ويروس کرونا ,


بي‌بي‌سي فارسي هرچند توجه به منافع عمومي را يکي از اصول حرفه‌اي و اخلاقي خود عنوان مي‌کند اما در گفتگوي با کارشناسانش مردم را دچار نگراني، تشويش و نااميدي و تشويق به بروز رفتارهاي غيرمنطقي مي‌کند و به جاي اينکه به نيازهاي مخاطبان مبني بر دريافت آموزش‌هاي صحيح براي در امان ماندن از ويروس‌ کرونا بپردازد بر انتشار اخبارهاي غلط و فاجعه‌آميز خواندن وضعيت ايران توصيف کند، در حالي که در کشورهاي اروپايي وضعيت مردم گونه‌اي ديگر است و واقعيت‌هاي آن کشورهاي توسط رسانه‌هاي انگليسي و سعودي منعکس نمي‌شود.


رفتارهاي غير اصولي و حرفه‌اي رسانه‌هاي بي‌بي‌سي فارسي، ايران اينترنشنال، صداي آمريکا، من و تو . حتي صداي اپوزيسيون‌هاي خارج نشين را هم در آورد و اکبر گنجي در رشته توئيت‌هايي نوشت: «ما "کارمندان دولت هاي راست افراطي" از طريق "کروناهراسي" ايران و ايرانيان را نابود خواهيم کرد. من کارمند رسمي(استخدام شده) بخش پروپاگانداي دولت ترامپ هستم. من کارمند رسمي بخش پروپاگانداي دولت بوريس جانسون هستم. من کارمند رسمي بخش پروپاگانداي دولت نتانياهو هستم.»


رسانه‌هاي فارسي‌زبان در شرايط کنوني با زيرپا گذاشتن و شليک به اصول حرفه‌اي و اخلاقي خود به تريبون تروريسم عليه ايران و به رسانه‌هاي فيک و زرد تبديل شده‌اند.


انتهاي پيام/



مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : کرونا ,قرنطينه ,فارسي ,ويروس ,بي‌بي‌سي ,رسانه‌هاي ,ويروس کرونا ,بي‌بي‌سي فارسي ,رسانه انگليسي ,تريبون تروريسم ,اصول حرفه‌اي ,بيشترين افراد مبتلا ,شيوع ويروس کرونا ,اختيار کرونا رفتاري
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

نور رسام سلامتي و جذابيت مهـــــتاب هــــمیشه ســـــــبز گل پونه خوشمزه ترین مزه ها *** بهترين مطالب اينترنت معرفی اتاق های هتل اسپیناس پالاس Demarcus